Strona główna » Trzoda chlewna » Zakwaszacze
Kontakt
  • NIP: 536-153-09-05
  • E-mail:sklep@weterynaryjny.pl
  • Telefon600-829-424
  • Godziny działania sklepucodziennie 9.00 - 16.00, w soboty 10.00 - 14.00
ScanVet
alt
alt
Newsletter

Prześlij nam swój adres e-mail, a my powiadomimy Cię o nowych produktach, najlepszych cenach, promocjach i wyprzedażach.

 

Zakwaszacze

Dodatkowe opcje przeglądania
Zakres cen od do
Tylko nowości
Tylko promocje

Stosowanie preparatów zawierających kwasy, hamujące rozwój patogenów wśród trzody chlewnej, ma ogromne znaczenie zarówno w profilaktyce chorób, jak i podczas procesu zdrowienia zwierząt. Zakwaszacze dla świń najczęściej zawierają kwas fosforowy, mlekowy, mrówkowy, cytrynowy, winowy oraz solny. Każdy z nich pełni inną funkcję, a dzięki odpowiedniemu ich połączeniu, preparaty wpływają na poprawę mikroflory jelitowej oraz ograniczają występowanie biegunek, spowodowanych przez chorobotwórcze bakterie, a w połączeniu z probiotykami stymulują wzrost zwierząt. 
Zakwaszacze dla świń, dodawane do pasz i wody, poprawiają ich smak oraz jakość, co bezpośrednio przekłada się na jakość funkcjonowania zwierząt. Trzoda chlewna, otrzymująca wodę oraz paszę z dodatkiem odpowiednio skomponowanych mieszanek kwasowych, jest znacznie mniej podatna na działanie patogenów. Zakwaszacze w przeciwieństwie do antybiotyków mogą być stosowane w ekologicznej produkcji, i mają duże znaczenie w poprawie bezpieczeństwa wieprzowiny.